Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Aegon Hitel Zrt. egyetért a VÉSZ-szel abban, hogy a pénzintézetek egyoldalú szerződésmódosítása vagy más vis major ok miatt fizetésképtelenné vagy csökkent fizetésképességűvé vált adósok egyetlen otthonára vonatkozóan nem lehet árverést vagy bírósági végrehajtást kezdeményezni azokban az esetekben, ahol az ügyfél együttműködési készséget mutat a visszafizetésére, a társasággal közösen kialakított megoldás érdekében - fogalmaz az a nyilatkozat, amelyet Éliás Ádám, a VÉSZ elnöke és Harnos András, az Aegon Hitel Zrt. vezérigazgatója között megtartott megbeszélés után adtak ki.

A dokumentum szerint az Aegon  gondoskodik arról, hogy minden, az ügyfelei által a társaság címére eljuttatott javaslattal érdemben foglalkozik, és az adós helyzetét figyelembe vevő, megoldásra törekvő választ ad, továbbá készséget mutat arra, hogy a VÉSZ által eljuttatott szerződési feltételekre vonatkozó szakértői anyagot megvizsgálja és megtárgyalja.


A cég szeptember 18-án lekerült a VÉSZ által összeállított, a szervezet szerint etikátlan magatartást tanúsító hitelvállalkozások feketelistájáról. A szövetség egyúttal felszólította a bankokat és hitelvállalkozásokat a már moratóriumot hirdetett UniCredit Bank és az Aegon Hitel példájának követésére. A VÉSZ továbbra is követeli a feketelistán szereplő bankoktól és hitelvállalkozásoktól az árverezési és kilakoltatási moratóriumot, a pénzintézetek egyoldalú szerződésmódosítása vagy más vis maior ok miatt fizetésképtelenné vált adósok egyetlen otthonára vonatkozóan.

Követelik továbbá a 12/2003. (I.30.) számú kormányrendelet megsemmisítését és a teljes végrehajtási eljárás visszahelyezését a bíróságok hatáskörébe.