Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A GTS megvásárlásával a Deutsche Telekom fokozottabban lesz képes egész Európát felölelő távközlési szolgáltatásokat és integrált termékeket kínálni azon országokban, ahol jelenleg korlátozott vezetékes hozzáférési hálózati infrastruktúrával rendelkezik csak. A GTS kiterjedt optikai és adatcentrum hálózattal rendelkezik a Cseh Köztársaság, Magyarország, Lengyelország, Románia és Szlovákia területén, a vállalat regionális jelenlétét kiterjedt helyi hálózatokkal egészítve ki nyújtja szolgáltatásait.

A GTS Közép- és Kelet-Európa egyik legkiemelkedőbb infrastruktúraalapú távközlési szolgáltatója. A vállalat kiterjedt hálózattal és adatcentrum infrastruktúrával rendelkezik, továbbá a vállalati ügyfélkörben kínált szolgáltatási portfoliója is jelentős. Több mint 38 000 vállalati, szolgáltatói és kormányzati ügyféllel rendelkezik. 2012-ben a GTS 347 millió euró bevételt és 87 millió euró EBITDA-t ért el, amely számok nem tartalmazzák a tranzakciót követően is az eredeti tulajdonosi kör tulajdonában maradó szlovák vállalat eredményeit - olvasható a közleményben.

A Deutsche Telekom a GTS-t egy olyan magántőke vállalatokból álló konzorciumtól vásárolja meg, amely tagjai között található a Columbia Capital, HarbourVest Partners, az Innova Capital és az M/C Partners, és amely az értékesítésre kerülő vállalatot aktívan fejlesztette az elmúlt hat év során.

A közlemény szerint a GTS jelenlegi és jövőbeli ügyfelei számára komoly előnyt jelent a Deutsche Telekom által nyújtott háttér, amely magában foglalja a vállalat kiterjedt európai és globális jelenlétét, vezetékes és mobil hálózatát és pénzügyi erőforrásait. A szolgáltatások maradéktalan folytonossága minden ügyfél számára biztosított.

A Deutsche Telekom 140 milliós mobil ügyfélkörrel rendelkezik, több mint 31 millió vezetékes és több mint 17 millió szélessávú vonalat működtet. A cégcsoport vezetékes, mobilkommunikációs, internet és IPTV termékeket és szolgáltatásokat kínál lakossági, továbbá infokommunikációs megoldásokat nyújt vállalati ügyfelei körében.

A Deutsche Telekom mintegy 50 országban van jelen és több mint 230 ezer munkavállalót foglalkoztat világszerte. A cégcsoport 58,2 milliárd euró bevételt termelt a 2012-es üzleti évben, ennek több mint felét Németországon kívül.