A fiatalok ráhajtanának a lakáshitelre

A fiatalok többsége nyitott a hitelfelvételre lakásvásárlás esetén - derül ki a Fundamenta 25-35 év közötti magyarok körében végzett felméréséből. A válaszadók fele számítana a családi segítségre is.
Domokos László, 2018. április 19. csütörtök, 10:40
Fotó: Napi.hu

Az első lakás megszerzése továbbra is óriási kihívás a magyar fiatalok számára. A Fundamenta új felmérése szerint a megkérdezettek 53 százaléka gondolja úgy, hogy kölcsön lenne a vásárlás potenciális forrása.

A lakáskasszát 46 százalék nevezte meg lehetőségként, családi segítségre pedig 42 százalék számít. Ennél jóval kevesebben (19 százalék) vannak azok, akik örökségből teremtenék meg saját otthonukat.

A többség (57 százalék) jelezte, hogy szükség esetén felvenne lakáskölcsönt. A hitelfelvételre elsősorban a fővárosban és nagyvárosban élők, valamint a magasabb iskolai végzettséggel, rendszeres jövedelemmel rendelkezők voltak nyitottabbak. A többség tájékozottnak is mondható az elérhető konstrukciók kapcsán.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Agar, 2018.04.20 07:27

Egy állást mutass, ami annyit fizet, hogy OTT, ahol van munkahely is meg lehet venni 10 év munka után, az egyetemi mérnök végzettséggel egy házat.
És akkor nem lesz természetes, hogy önerőből képtelen bárki lakhatását fedezni.
Aki nem külföldön keresi meg a pénzét, vagy nem szül 3 gyereket Orbánnak, az nem képes kifizetni az árakat. Marad albiban, aminek az árát kénytelen fizetni és nem fog tudni kitőrni 45 éves kora előtt ebből a kőrből.
De ha az állam ELKEZD SEGÍTENI, akkor soha nem lehet kötőrni majd, mert újra emelkedik az ingatlan. És egyre kevesebben akarnak már gyereket. (beszélj bárkivel, ha megmondod nekik a valóságot, hogy 15 év munka után sem lesz pénze saját lakásra, mert az alap tökét nem fogja összehozni, akkor az hátráltatja-e a gyerekvállalásban)

#noshitsherlock

Ratkó korszak for the win! Már kétszer bizonyított.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html