A Főgáz készen áll a Tigáz ügyfelek átételére

A Főgáz Zrt., amely az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. szakmai irányítása alatt áll, felkészült a Tigáz mintegy 1,2 millió fogyasztójának átvételére - közölte a társaság
MTI-Eco, 2015. június 30. kedd, 17:14
Fotó: Napi.hu

A Főgáz arra reagált, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) kedden jelentette meg a tendert a Tigáz egyetemes szolgáltatás alá tartozó (lakossági) ügyfeleinek átvételére.

Az elmúlt időszakban három társaság is kérte földgázszolgáltatói engedélye visszavonását a MEKH-től, így szükségessé vált a felhasználóik további ellátásának biztosítása. A hivatal néhány hete a Főgázt jelölte ki az E.on és a GDF SUEZ földgáz egyetemes szolgáltatásra jogosult felhasználóinak ellátására - áll a közleményben.

A Főgáz készen áll mindhárom szolgáltató lakossági fogyasztóinak átvételére, a földgázellátás fennakadásmentes biztosítására az egész országban, így a társaság egyetemes szolgáltatásban vételező ügyfeleinek száma a jelenlegi 800 ezerről akár 3,3 millióra bővülhet a közeljövőben - írja a gázszolgáltató társaság a közleményében.

HOZZÁSZÓLÁSOK