A főváros kontójára nőtt háromszázmillióval a úszó vb költségvetése

A Budapest Főváros Önkormányzata által, a 2017-e FINA világbajnokság (vb) megrendezéséhez kapcsolódó, Margitsziget környezetfejlesztési feladatokon belül a kertépítést az OPUS Ingatlanszolgáltató és Kivitelező Kft. nyerte nettó 297 millió forinttal.
Németh Géza, 2017. március 28. kedd, 17:36
Fotó: Napi.hu

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent eredmény tájékoztató szerint a tenderen további négy kertépítő cég is indult az úszó vb-vel kapcsolatban. A nyertessel a szerződést az ajánlatkérő március 9-én meg is kötötte.

Az elvégzendő feladat a következő: az alsó-rózsakert fejlesztése, a romok burkolatjavítási munkái, az építészeti munkák közül pedig az Árpád hídi lejáró felújítása és az ott lévő régi illemhely újjáépítése, a Margit hídi lehajtó melletti lépcső újjáépítése, a Termál Hotel gyalogos híd felújítása, a Kolostor romok új épített elemeinek felújítása, továbbá a kerítések javítási munkái.

A nyertes Opus Ingatlanszolgáltató és Kivitelező Kft. - a Céginfo.hu adatai szerint - 1991-ben alakult, a tulajdonosai között öt magánszemély és három cég szerepel. A jegyzett tőkéje 3 millió 80 ezer forint. A nettó árbevétele 2013-ben 768 millió, 2014-ben 1 milliárd 352 millió, míg 2015-ben 1 milliárd 832 millió forint volt. A mérleg szerinti eredménye - ugyan ebben a sorrendben - 17,7 millió, 4,5 millió és 114,9 millió forint.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK