A Fővárosi Főügyészség is megszólalt a Quaestor-ügyben

A Quaestor-ügy elsőrendű vádlottja, Tarsoly Csaba és védője az ügy mai tárgyalásán szóvá tette azt - amire egyúttal a vádlott az egyik hetilap mai számában megjelent interjújában is kitért -, hogy a nyomozás során a hatóságok (nyomozó hatóság, ügyészség) nem intézkedtek a Quaestor-csoport vagyontárgyai nagy részének biztosítása érdekében - adta hírül a Fővárosi Főügyészség.
Napi.hu, 2016. november 24. csütörtök, 16:00
Fotó: Napi.hu

A vádlott és védője a mai tárgyaláson egyúttal indítványozta a Quaestor-csoport egyes vagyonelemeinek zár alá vételét.

A nyomozás elrendelése után elrendelt és később fenntartott vagyoni jellegű biztosítási intézkedések (lefoglalás, zár alá vétel) elsődlegesen a későbbi vádlottak magánvagyonát érintették. A Quaestor-cégvagyonnak a zár alá nem vett része a felszámolási és végelszámolási eljárásoknak a büntető eljárás menetétől független, lehetőség szerinti leggyorsabb, a sértettek minél teljesebb kielégítésének célját szolgálta. Bűnügyi zár alá vételük a felszámolási eljárást nehezítette volna meg és kitolta volna a sértetti igények kielégítését a büntetőeljárás végének még jelenleg is bizonytalan idejére.

Továbbá Tarsoly a nyomozás során, illetőleg a vagyon-visszaszerzési eljárás során nem indítványozta a csoport vagyonelemeinek zár alá vételét. Ezzel szemben az ügyben zár alá vételt az ügyészség indítványára a nyomozási bíró rendelt el. Jellemző továbbá, hogy a nyomozás során foganatosított zár alá vételek elrendelése ellen az érintett vádlottak és védőik fellebbezéseket jelentettek be, eredménytelenül- közölte a

HOZZÁSZÓLÁSOK