A frank árfolyama sem rengeti meg az OTP-t

A forint idei 24 százalékos svájci frankkal szembeni leértékelődése miatt bár nagy nyomás alá kerül az OTP magyararországi tevékenysége, mégsem kell a bankrendszer állami megsegítésével számolni - idézte Bencsik Lászlót, az OTP vezérigazgató-helyettesét a Bloomberg.
NAPI, 2010. szeptember 10. péntek, 13:50
Fotó:

Bár a bank eredménye 35 százalékot esett a fizetésképtelen hitelek miatt a második negyedév során, Bencsik szerint a helyzet kezelhető állami segítség nélkül - írja a Bloomberg.

A bankár elmondta, hogy bár a svájci frank árfolyama komoly terhet jelent a bank adósainak, a jelenlegi helyzet messze van a rendszerszintű veszélytől és a bankok képesek a meglévő eszközökkel kezelni a helyzetet, írja a Bloomberg.

Bencsik elmondta, hogy növekszik azon ügyfelek száma, akik szeretnék hiteleiket átstrukturálni, emellett az OTP igyekszik a svájci frankhitelek kamatait csökkenteni. A bankár a nem teljesítő hitelek növekedési ütemének mérséklődését várja az év második felében.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.09.10 14:26

3 év múlva mindenki házat meg autót akar majd venni, talán még euronk is lesz úgyhogy nagyon nem kell aggódni az OTP.-ért.. meg fogja érni a 10.000.-es Csányi féle célárat..., persze beteheted a lóvédat évi 3-4 %.-ra is a bankba...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html