A FrieslandCampina szolgáltató központot hoz Magyarországra

Jelentős siker, hogy a világ egyik legnagyobb szövetkezeti alapon működő tejipari vállalata, a holland FrieslandCampina regionális pénzügyi szolgáltató központot hoz Magyarországra, ahol 150 embernek ad munkát az első ütemben - mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a beruházás bejelentésén.
Papp Zsolt, 2017. május 5. péntek, 12:44
Fotó: Napi.hu

Szijjártó Péter kiemelte: a FrieslandCampina termelőtevékenységet már  folytat Magyarországon, ezért is jelentős, hogy most egyik regionális szolgáltató központját is Budapesten kívánja működtetni. Ez azt jelenti, hogy a vállalat elégedett a magyar gazdasági környezettel, a verseny a térségben ugyanis nagy volt a beruházásért - írja az MTI.

A miniszter rámutatott: Magyarország a legvonzóbb európai környezetet tudja kínálni a szolgáltató központok számára. Ezt alátámasztja, hogy ma Magyarországon 100 vállalat 110 szolgáltató központot tart fenn. Ezek 42 ezer embernek adnak munkát, főként jól képzett, több nyelvet beszélő diplomás fiataloknak. A múlt évben az autóipar után a szolgáltató központok hozták a második legtöbb beruházást az országba

HOZZÁSZÓLÁSOK