A Getronicsnak volt igaza a traffipaxtenderen

A Közbeszerzési Döntőbizottság szerint a Getronics készüléke teljesítette legjobban és egyedüliként a hivatalos mérési követelményeket.
Leszák Tamás, 2009. szeptember 10. csütörtök, 09:11
Fotó:

A Rendőrségnek a Getronics Magyarország Kft.-t kellett volna kihirdetnie nyertesként a traffipax tenderen háromból két (a közép-, és kelet-magyarországi) régióban a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) 2009. szeptember 1-jén meghozott döntése értelmében - közölte a társaság. A tesztméréseken a Getronics által is javasolt magyar fejlesztésű traffipaxkészülék teljesítette legjobban és egyedüliként a tenderkiírásban meghatározott hivatalos mérési követelményeket. A Döntőbizottság helyt adott a Getronics jogorvoslati kérelmének és megállapította, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) megsértette a Közbeszerzési törvényt, miután érvénytelen ajánlatot benyújtót hirdetett ki a közbeszerzési eljárása első, közép-magyarországi részének nyerteseként. A KDB egyúttal elutasította a Getronics fellebbezését az ORFK döntése ellen, miszerint költségvetési forráshiányra hivatkozva nem köti meg az eljárást lezáró szerződést a nyertesekkel.

Cégünk továbbra is úgy gondolja, hogy a traffipaxok kihelyezésükkel megteremtenék az üzemeltetésükhöz szükséges forrásokat is, így nem vinnék, hanem hoznák a pénzt az állam számára. Mivel az ORFK a traffipaxokat outsource szolgáltatásként vette volna igénybe, havidíj ellenében, amely konstrukció nem terheli az ORFK költségvetési forrásait kezdeti beruházással, miközben az üzemeltetéshez és bérlethez szükséges havidíjat számításunk szerint már havi 10-12, azaz háromnaponta egyetlen gyorshajtáson kapott gépjármű is fedezi - mondta Rátkai Péter, a Getronics Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

torimpex, 2009.09.10 09:49

Ezen logika mentén az államadósság is megszünthető lenne megfelelő számú traffipax telepítésével, még az IMF hitelre sem volna szükség.... Továbbgondolva az ötletet nem kell nekünk gazdaságélénkítő csomag az ORFK és a Getronics kiviszi az országot a recesszióból, csak megfelelő számú traffipaxot kell telepíteni az országban...Mondjatok nekem még egy ilyen üzletet ahol O befektetéssel és ilyen kevés munkával ennyit lehet kaszálni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html