BUX
38240

A Globus figyel az élelmiszerbiztonságra

A Globus Csoport az élelmiszerbiztonsági előírásokat, sőt jellemzően azoknál lényegesen szigorúbb minőségi követelményeket is alkalmaz termékei előállítása során - közölte a társaság arra reagálva, hogy a Greenpeace több génkezelt összetevőket tartalmazó termékekre bukkant egyes gyártók esetében.

NAPI Online, 2006. március 23. csütörtök, 13:58

Az egyik ilyen jogszabály szerint, amennyiben a forgalomba hozott élelmiszer 0,9 százaléknál nagyobb arányban tartalmaz génkezelt összetevőt (GMO), akkor azt jelezni kell a termék csomagolásán. A Globus Rt. ezen minőségi előírást már a szabály életbelépése előtt is figyelembe vette, és ennek megfelelően termékei előállítása során csak olyan beszállítóktól vásárol alapanyagot, melyek rendelkeznek a legszigorúbb minősítésekkel, és garantáltan nem génkezelt alapanyagokat állítanak elő - szól a közlemény. A cég ennek megfelelően visszautasít minden olyan beszállítót, amely nem tudja garantálni, illetve minőségi tanúsítvánnyal igazolni, hogy terméke nem génkezelt. A Globus Csoport az összes élelmiszeriparban létező minőségbiztosítási rendszert (ISO9001, HAACP, IFS, BRC, EFSIS) alkalmazza termelése során.

A Globus Rt. olyan neves belga és magyar beszállítóktól vásárolja a termékei előállításához használt szója lisztet és szója koncentrátumot, melyek minőségi bizonyítvánnyal szavatolják, hogy az alapanyag a legmagasabb minőségi követelményeknek is megfelel és nem génkezelt.