A Gránit Bank ebben is első a magyar piacon

A magyarországi bankok között elsőként, akár már a számlanyitás másnapján, plasztik nélküli, vásárlásra alkalmas digitális bankkártyát biztosít új ügyfeleinek a Gránit Bank. Az ügyfeleknek a számlanyitás után nem kell megvárni a fizikai bankkártyát ahhoz, hogy a mobiltelefonjukkal fizetni tudjanak.
Domokos László, 2020. október 29. csütörtök, 11:20
Fotó: Getty Images

A fejlesztés nyomán a számlanyitás másnapján a mobiltelefonra költözik a kártyafunkció, függetlenül attól, hogy a bankszámlát szelfi azonosítással, a VideóBankban vagy éppen fiókban nyitották meg. A virtuális kártya a fizikai kártya aktiválásáig, de maximum 60 napig használható. Ezt követően a fizikai kártya a szokott módon digitalizálható mobilkészülékre - adta hírül a magyar tulajdonú pénzintézet.

A Gránit Digital Kártyaszolgáltatás a bank mobilbanki applikációjában érhető el és azonnal használható online vagy bolti vásárlásokra. Ehhez csak le kell tölteni és aktiválni kell a mobilbanki alkalmazást, és az ott digitálisan elérhető bankkártyát hozzáadni az iOS eszközökön használható Apple Wallethez vagy az Android eszközökre szabott Gránit Pay érintés nélküli mobilfizetési funkcióhoz.

A Gránit Digital Kártyaszolgáltatással és a bank mobilbanki alkalmazásában elérhető szelfis, vagy Videóbanki számlanyitással teljes értékű bankszámlához és vásárlásra használható bankkártyához lehet jutni, kényelmesen, otthonról. Ez a komplex, innovatív digitális szolgáltatás várhatóan népszerű lesz a biztonságos, egészséget védő és kényelmes pénzügyi megoldásokat kedvelők körében - mondta Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója.

A bank bevezetési akciójában a szolgáltatás díjmentesen, egyszerűen és gyorsan igényelhető. Az online vásárláshoz szükséges kártyaszám, lejárat és biztonsági (CVV) kód a digitális kártyával együtt, hitelesítést követően érhető el.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2020.10.29 13:45

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antitroll, 2020.10.29 11:39

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html