A hatósági ellenőrzés alatt jelentették be a dolgozókat

A Hajógyári szigeten razziázott a hétvégén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a szórakozóhelyek 80 százalékánál találtak hiányosságokat. A dolgozókat például aznap este jelentették be.
NAPI, 2012. július 24. kedd, 09:55
Fotó: Napi.hu

Az akcióban az ország több megyéjének bevonásával százötven adóellenőr és pénzügyőr vizsgálódott péntek és szombat éjszaka. Miután az első nap azt tapasztalták, hogy a szórakozóhelyek 80 százaléka eltitkolja a tényleges bevételt, ezért szombaton már egész éjjel jelen voltak az ellenőrök.

E során feltérképezték az üzletek nyitó és záró árukészletét, és több mint húsz esetben pénztárrovanccsal egybekötött forgalomszámlálást végeztek. Ennek köszönhetően - mint írják - pörögtek a pénztárgépek, és még az éjszaka folyamán bejelentették telefonon a foglalkoztatottakat.

Ezen kívül a szórakozóhelyek 86 százalékánál gond volt a jövedéki termékek származásával - volt olyan ital, amely a gyártó által feltüntetettnél alacsonyabb alkoholtartalmat mutatott - és a forgalmazására vonatkozó szabályok betartásával is - olvasható a NAV közleményében.

HOZZÁSZÓLÁSOK