Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A befogadott hitelkérelmek 61 százalékát mikro-, 32 százalékát kis-, 9 százalékát közepes vállalkozás nyújtotta be. A hitelösszeg felét kisvállalkozók, közel harmadát mikrovállalkozók igényelték. A befogadott hitelkérelmek nagyságát tekintve a teljes igényelt összegből az éttermi, mozgó vendéglátás 34 százalékkal, a szállodai szolgáltatás 15 százalékkal, az utazásszervezés 12 százalékkal, az egyéb szárazföldi személyszállítás 10 százalékkal részesedik.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a munkahelyek védelmét és a szakemberek megtartását nevezte a legfontosabbnak az idegenforgalomban. A Széchenyi Turisztikai Kártyán keresztül bér- és működési költségekre is fordítható forráshoz jutnak a vállalkozások.

A közlemény szerint a Széchenyi Turisztikai Kártya előnyös hitelkonstrukciói enyhítik a járvány kedvezőtlen hatásait a turizmusban. A szabad felhasználású, kamat- és költségmentes támogatás felső határa 250 millió forint, a keretösszeg 100 milliárd forint, futamideje 1, 2, vagy 3 év. A vállalkozások a területi kereskedelmi és iparkamarák, a KAVOSZ Zrt. irodáiban, illetve a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél igényelhetik a hitelt - írta az MTI.