A HCF kiszállt Zalai Nyomdából is

A Zalai Nyomda Rt. 68 százalékos, korábban a Hungarian Capital Fund által birtokolt részvénypakettjének megvásárlásával immár a társaság menedzsmentje a cég 100 százalékát tulajdonolja - derül ki a Bankár Holding közleményéből. A társaság vezetése az ügylet után sem változott.
NAPI Online, 2003. január 6. hétfő, 11:18
Fotó:

A Hungarian Capital Fund Ltd. (HCFL) a Zalai Nyomda Rt. többségi tulajdonát 1997. végén szerezte meg, majd fokozatos kivásárlásokkal 100 százalékra emelte tulajdonosi pozícióját. A HCFL a tulajdonában lévő társaságokat - a Zalai Nyomda kivételével - értékesítette, majd 2002 júniusában befejezte tevékenységét. A Zalai Nyomda Rt.-ben birtokolt 68 százalékos részvénycsomagját felosztotta saját alapítói között (EBRD, Citigroup stb.), majd a részvénycsomag értékesítésével megbízta a Bankár Holdingot, amely a pakettet a menedzsmentnek adta el. A Bankár Holding a tranzakció értékéről nem adott tájékoztatást.
A társaság tavaly - a 2001-es 1,3 milliárd forint után - közel 3 milliárd forint árbevételt ért el, termelésének (címkék, hajdogatott kartondobozok) 92 százalékát multinacionális vevőknek értékesíti.

HOZZÁSZÓLÁSOK