A K&H-tól igazolt vezérhelyettest a magyar kisbank

A MagNet Bank Zrt. banküzemi vezérigazgató-helyetteseként folytatja május elsejétől Mikolasek András, a K&H Jelzálogbank Zrt. korábbi vezérigazgatója - adta hírül a pénzintézet.
Domokos László, 2017. május 2. kedd, 15:49
Fotó: Napi.hu

Egyúttal a közösségi bank társtulajdonosa is lesz. Új posztján a bank üzemeltetésért felel majd.

Mikolasek András 26 éve tanít a Budapesti Corvinus Egyetemen, többek közt hitelezési kockázatkezelést és banküzemtant, valamint az MTA pénzügyi albizottságának tagja. A pénzügyi szakember a kétezres évek elejéig a KMPG hazai szervezetének senior manager-e volt, onnan került a bankszektorba, ahol előbb a CIB Bankban a kockázatkezelésért, majd a K&H Bankban a lakossági hitelkezelési területéért felelt. Legutóbbi posztján a K&H Jelzálogbank Zrt. vezérigazgatójaként tevékenykedett.

A MagNet tulajdonosi köre az új vezérigazgató-helyettes érkezésével egyidejűleg tovább bővült: a korábbi öt tulajdonos mellett, Mikolasekkel együtt több equity partner - köztük Turján Ildikó, a bank pénzügyi igazgatója - is kisebbségi tulajdonrészt szerzett a pénzintézetben. A bank elindított egy munkavállalói részvényprogramot is, amellyel munkatársait bevonva, folyamatosan tovább bővíti tulajdonosi és partneri körét.

HOZZÁSZÓLÁSOK