A K&H és az ABN AMRO jóváhagyta a fúziót

A Kereskedelmi és Hitelbank (K&H) Rt. és az ABN AMRO Magyar Bank (AAM) Rt. részvényesei pénteken a külön megtartott közgyűléseken jóváhagyták a hitelintézetek éves beszámolóit valamint áldásukat adták a két bank egyesülésére. A K&H-nak a múlt évben 1,683, az AAM-nek pedig 1,493 milliárd forint vesztesége volt, így egyik sem fizet osztalékot és az általános tartalékot sem képezték meg.
Horniák Balázs, 2001. április 27. péntek, 15:51
Fotó:

Az egyesült bank az idén az IAS kimutatások szerint a fúziós költségek miatt még 3,6 milliárd forint veszteségre számít, a jövő évtől azonban már jelentős profitot vár, s 2003-ban 20 százalékos tőkearányos nyereséget szeretne elérni.
A K&H néven egyesülő bankok vagyonmérleg-tervezetét 67,460 milliárd forint saját tőkével és 42,507 milliárd forint jegyzett tőkével fogadták el a tulajdonosok. Az egyesült bankban részt venni nem kívánó K&H-részvényesek - mint azt korábban hírül adtuk - részvényeik névértékének 120, az AAM-részvényesek pedig 229,56 százalékának megfelelő készpénzt kapnak. A részvényeiket megtartók egy darab 2000 forint alapcímletű K&H törzsrészvény után 1494 darab új részvényre, illetve egy darab 10 forint alapcímletű AAM törzsrészvény után 7 darab részvényre jogosultak az új K&H-ban. Az ABN AMRO N.V. úgy részesíti tulajdonostársait a MÉBIT értékesítése során realizált nyereségből, hogy az AAM-ben lévő részesedéséből még a beolvadás cégbírósági bejegyzése előtt minden négy törzsrészvény után - ellenszolgáltatás nélkül - egy további törzsrészvényt ad tulajdonukba.

HOZZÁSZÓLÁSOK