A kártyára fogadnak a nyaralók

A magyar lakosság 64 százaléka tervez idén nyaralást, és a nyaralni utazók közel 60 százaléka valamilyen bankkártyával fizet nyaralás közben - mutatja a Citibank reprezentatív online felmérése.
NAPI, 2009. augusztus 10. hétfő, 13:32
Fotó:

Míg a nyaralók zöme, vagyis 66 százaléka belföldre utazik, addig 18 százalékuk külföldön tölti a szabadságát, és 16 százalékuk jelezte, hogy belföldre és külföldre egyaránt tervez utat. A tervezett költések mértékét illetően a nyaralni utazók 70 százaléka 50 ezer forintnál nagyobb összeget, sőt 12,6 százaléka 200 ezer forint feletti összeget jelölt meg.

Amellett, hogy a nyaralók szívesen fizetnek bankkártyával, mert biztonságos fizetőeszköznek tartják, közel 61 százalékuk utasbiztosítást is köt, mi több, 21,8 százalékuknak ez együtt jár a bankkártyájukkal.

A felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók 12 százalékánál előfordult már, hogy ellopták vagy elveszítette a készpénzét valamilyen korábbi nyaraláson, hitelkártyával viszont nem érheti kár az ügyfeleket, hiszen annak ellopása vagy elvesztése esetén azonnal és ingyen, bárhonnan le lehet tiltani a kártyát a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, sőt a kártya pótlása is ingyenes.

HOZZÁSZÓLÁSOK