A kivitelezőnek 16 hónap alatt kell felújítania a metrót

Kiírták a közbeszerzést a 3-as metró középső és déli szakaszának felújítására.
Domokos Erika, 2018. február 6. kedd, 18:04
Fotó: Shutterstock

Megjelent a közbeszerzési felhívás a 3-as metró középső (Lehel tér-Nagyvárad tér) és déli (Nagyvárad tér-Kőbánya-Kispest) szakaszának felújítására, a dokumentumok az európai közbeszerzési értesítőben jelentek meg - írta az MTI.

A dokumentáció szerint a pályázatokat március 6-áig kell beadnia a jelentkezőknek, a beruházást 16 hónap alatt kell végrehajtani, de a szerződés meghosszabbítható. Becsült árat a tendert kiíró BKV Zrt. nem tüntetett fel.

A 3-as metró felújítása ősszel kezdődött meg, november 4-étől emiatt az északi szakaszon, a Lehel tér és Újpest-központ között pótlóbuszok közlekednek egész nap. (Havi 400 ezer - ennyit kereshet egy BKV buszsofőr - ezt olvasta már?)

Tarlós István főpolgármester január végén arról számolt be, hogy várhatóan decemberben kezdődhet el a szakasz felújított alagútjának és állomásainak műszaki átadás-átvételi eljárása. A vonal északi szakaszán folyamatosan bontják a jobb oldali vágányokat, az ideiglenesen megmaradó másikon zajlanak az építkezéssel összefüggő szállítások.

Az állomások felújításáról szólva azt közölte, hogy folynak az akadálymentesítést szolgáló liftek építését megelőző közműkiváltások, a burkolatok, lépcsők, kábelek bontása, a transzformátorok, szellőzőberendezések kiszállítása.

A középső és déli szakasszal kapcsolatos szerződéskötés - eredményes eljárások esetén - júliusban várható - jelezte korábban Tarlós.

A kép forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK