BUX
38240

A kolbászgyártónál bérmegállapodást hozott a húsvét

Mind a PICK Szeged Zrt., mind pedig a Délhús Zrt. munkavállalóival megállapodásra jutott a cégcsoport tulajdonosi testülete. A húsvéti ünnepekre való tekintettel a béremelés mellett mind a PICK, mind pedig a Délhús 6250 forintos vásárlási utalvánnyal ajándékozta meg dolgozóit - áll a társaságok közleményében.

NAPI Online, 2006. április 13. csütörtök, 14:49

Az elmúlt napokban megjelent sajtóhírekkel ellentétben létrejött a megállapodás Magyarország piacvezető húsipari cégcsoportja, a PICK-Délhús Csoport és munkavállalói között. A Délhús Zrt. esetében a 2006. március 24-én, míg a PICK Szeged Zrt. esetében 2006. március 30-án megszületett a két cég Üzemi Tanácsaival való megállapodás. A megegyezéseket a vállalatcsoport vezetése aláírta, így részükről minden akadály elhárult a bérmegállapodás életbe lépése elől. Az egyezségeket a dolgozói elvárások szem előtt tartásával alakították ki a felek.

Kovács László, a PICK Szeged Zrt. és a Délhús Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy "annak ellenére sikerült mindenki számára megelégedéssel járó bérmegállapodást kötni a cégcsoport munkavállalóival, hogy a tárgyalásokra a húsipar legintenzívebb időszakában, a húsvét előtti hetekben került".

A megállapodás egyben azt is jelenti, hogy a PICK Szeged Zrt., illetve a Délhús Zrt. dolgozói nem vesznek részt a Húsipari Dolgozók Szakszervezete által meghirdetett érdekvédelmi akciókban, ugyanakkor szolidaritást vállalnak azon cégek munkavállalóival, akiknek még nem sikerült megállapodásra jutniuk munkaadóikkal.