A korábbinál nagyobb béremelés jöhet idén a kereskedelemben

A húsvéti ünnepek előtti bevásárlásokkal 40-50 milliárd forinttal ugrik meg a kiskereskedelem forgalma - mondta el az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára az M1 vasárnapi műsorában.
MTI, 2016. március 27. vasárnap, 20:48
Fotó: Napi.hu

Vámos György ismertetése szerint ilyenkor elfogy 50-60 millió tojás, ezer tonna édesség és 8-9 milliárd forint értékű sonka a boltokban. Kitért arra, hogy eközben egyre jelentősebb a munkaerőhiány a kiskereskedelemben.

A piac ezért béremelést kényszerít ki, így az idén a korábbiaknál nagyobb mértékű béremelés lesz a szektorban.

Arról is szólt, hogy az adóhatósággal online kapcsolatban lévő pénztárgépek bevezetésének hatására jelentősen nőttek a költségvetési bevételek. Információi szerint a kiskereskedelemben ez 2014-ben és 2015-ben évente 300-400 milliárd pluszbevételt eredményezett az államkasszának. A szállodaiparral és a vendéglátással együtt 2015-ben ezer milliárdos lesz a plusz köszönhetően az online pénztárgépeknek.

Véleménye szerint attól az intézkedéstől, hogy szeptembertől számos újabb szolgáltatásnál kell alkalmazni az online pénztárgépeket, 30-40 milliárd forintnyi pluszbevételt remélhet az állam.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

troll, 2016.03.28 11:11

az uniós munkaerőpiac 2011 -es megnyitása miatt országszerte nagyon komoly lett már a munkaerőhiány,régen az álláshirdetésekre százan is jelentkeztek, ma meg a kutya se.

az ne tévesszen meg senkit, hogy pl borsodban magas a munkanélküliség, egyrészt a papíron munkanélküliek jelentős része valójában külföldön dolgozik, másrészt sokezer ember van, aki utcaseprésen kívül semmilyen munkára sem alkalmas.
nekik pedig nem marad más, mint a közmunka, utcaseprés,ároktakarítás.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html