A magyar kormány érdeklődik a Vodafone hazai cége iránt - értesült az origo több iparági forrásból. Egy, a Vodafone-nál dolgozó középvezető szerint a cégen belül már kész tényként kezelik, hogy egyeztetések folynak egy lehetséges üzletről. A vállalatnak beszállító egyik mobilcég vezetője is tud az állam vételi szándékáról, és ezt a Vodafone napi ügyeire rálátó külső tanácsadó sem cáfolta. Információnk szerint a Vodafone értékének meghatározását a négy nagy nemzetközi tanácsadó cég egyike végzi. A hetekben ráadásul Magyarországon járt Vittorio Colao, a Vodafone Csoport vezérigazgatója, és Orbán Viktor miniszterelnökkel is tárgyalt - igaz erről semmi konkrétum nem szivárgott ki.

Megkötött üzletről azonban még egyáltalán nincs szó, biztosat egyelőre annyit lehet tudni, hogy a Vodafone-nál lenne racionális alapja az eladásnak, a kormány pedig szívesen beszállna a mobilpiacra. A Vodafone Magyarország légből kapott híresztelésnek minősítette az értesüléseket, és nem kommentálta, a Miniszterelnökség pedig azt közölte, hogy a Vodafone megvétele "a miniszterelnöknek soha semmilyen tárgyalásán nem merült fel".

Hírlapi kacsának minősítette Suba János, a Vodafone Magyarország kommunikációs igazgatója az MTI-nek a hírt. Hangsúlyozta: a hírnek nincs semmilyen valóságtartalma.