Ön a tárgyban feltett írásbeli kérdésében a Századvég Politikai Iskola Alapítvány által készített Szakpolitikai tanulmány - Oktatáspolitika (időszak 2016. augusztus) teljes dokumentumát kéri. Kérem, hogy a szakmai dokumentum készítőjétől szíveskedjék a nevezett dokumentumot megkérni - ezzel a válasszal tagadta meg Rétvári Bence, az Emmi  államtitkára, hogy kiadja azt a századvéges kutatást, amelyből kiderül, hogy a magyar lakosság a közepesnél is gyengébbre értékeli az oktatás minőségét.

A tanulmányt a Lehet más a Politikai képviselője, Ikotity István kérte ki a tárcától írásbeli kérdésében, miután a Magyar Nemzet január közepén írt a kutatásról. A Századvég tavaly nyáron végezte a felmérését, de nem ismerni sem a tartalmát, sem azt, hogy milyen kormányzati döntéseket alapozott meg.

A hvg.hu csütörtökön írt egy másik tanulmányról, amelyet nem ad ki a kormány. Az idén 1 695 450 000 forint forintért gyárthat tanulmányokat a kormánynak a Századvég Alapítvány és a Századvég Gazdaságkutató, a lap birtokába jutott szerződést még 2015 októberében kötötte a két cég a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal. A tárca viszont a dokumentumokat nem hajlandó kiadni, arra hivatkozva, hogy a kutatások, elemzések és a teljesítésükről szóló számlák adatkezelője a Miniszterelnöki Kabinetiroda. Az ügyben a hvg.hu beperelte a minisztériumot.