A körültekintő hitelfelvételre hívják fel a figyelmet

Hitelek címmel ingyenes tájékoztató kiadvány készül a GVH, az MNB és a PSZÁF támogatásával a körültekintő hitelfelvételről.
NAPI, 2010. június 17. csütörtök, 10:14
Fotó:

Kilencvenezer példányban jelenik meg az a tájékoztató füzet, amelynek fókuszában a körültekintő hitelfelvétel áll, megjelenését a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) támogatta.

A téma aktualitását az adja, hogy idén a hitelfelvételhez kapcsolódóan több lényeges szabály is megváltozott, a változások célja a lakosság túlzott eladósodásának megakadályozása, a kockázatok mérséklése - közölte a GVH és a PSZÁF.

A kiadvány sorra veszi, hogy milyen szempontok alapján érdemes választani a különböző hitelek között, de szól a banki magatartási kódexről is.

A három szervezet 2009 elején kötött együttműködési megállapodást a lakosság pénzügyi kultúrája fejlesztéséért, tavaly már megjelent a pénzügyi szolgáltatásokat bemutató Pénziránytű tájékoztató füzet, valamint a takarékossági világnapra időzített Megtakarítások című tematikus kiadvány is.

A mostani kiadvány az Est lapok megszokott terjesztési helyszínein ingyenesen érhető el Budapesten és a nagyobb vidéki városokban, de letölthető a három intézmény honlapjáról is.

HOZZÁSZÓLÁSOK