A közlekedésről is nemzeti stratégia készül

Nyílt közbeszerzésen készítteti el a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ a Nemzeti Közlekedési Stratégiát - a felhívás a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
MTI-Eco, 2012. szeptember 7. péntek, 16:48
Fotó: Napi.hu

A feladatlista élén a magyar össz-közlekedési rendszerbe integrált nagy távlatú koncepcióváltozatok kidolgozása, azok elemzése, a kiválasztott optimális koncepcióváltozatra pedig a stratégia elkészítése szerepel. Az össz-közlekedési forgalmi modellt 2013. március végéig kell elkészíteni. A tender része a vízi közlekedés fejlesztési lehetőségeinek vizsgálata, az országos kerékpáros koncepció és hálózati terv, továbbá az országos vasútfejlesztési koncepció nagytávú változatának elkészítése is.

A kormányelőterjesztést megelőző, és az EU Bizottsága által kijelölt szervezetekkel való egyeztetést legkésőbb 2014. április végéig kell lefolytatni.

Ajánlatot az tehet, aki rendelkezik legalább egy - országos forgalmi hálózati modellen alapuló - országos forgalmi vizsgálattal; továbbá legalább egy, nettó 500 millió forintot meghaladó értékű közlekedés-fejlesztési beruházásra vonatkozó költség-haszon elemzés készítésével, mint referenciával. Az ajánlattételi határidő október 12. Az összességében legelőnyösebb ajánlat lesz a nyertes.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ordog666, 2012.09.08 12:51

Hála Istennek !
Nemzeti Közlekedési Stratégia nélkül egy lépést se tovább !
Addig is mi lenne, ha a nemzetközileg megszokott 90 km/ óra sebességre vizsgáztatnák le az Alstom metrókat ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html