A leggazdagabb magyarok: újoncok az új listán

Demján, Csányi és Várszegi vezeti a száz leggazdagabb magyar listáját. A rangsorba bekerült a Brokernet három alapítója is.
NAPI Online, 2007. október 3. szerda, 11:58
Fotó:

A TriGránit erőteljes terjeszkedése alaposan felértékelte Demján Sándor vagyonát is. Az ismert üzletember 260 milliárd forintra becsült vagyonával az élre került a legtehetősebb magyarok idei listáján. A Napi Gazdaság "A 100 leggazdagabb" című különkiadványa idén hatodszor állítja rangsorba a hazai milliárdosokat. A 2007-es lista második helyén Csányi Sándor, a harmadikon pedig Várszegi Gábor áll - mindkettejük vagyona szintén jelentősen felértékelődött az elmúlt egy esztendőben.

Érdekesség, hogy a százas listán idén első alkalommal szereplő hét tehetős ember egyike sem a rangsor utolsó helyeire, hanem jóval előbbre került. Közülük kiemelkedik a Brokernet három alapító tagja - Kósa Erika, Kostevc Péter és Kutvölgyi Pál -, akik a pénzügyi tanácsadó és biztosításközvetítő cég elmúlt két évének kiemelkedő teljesítményével kerültek a leggazdagabbak közé.

A kiadványban megszólal egy nyugat-európai és egy tőlünk keletre élő magyar milliárdos is. A Munkácsy-gyűjteményéről híres Pákh Imre és Verestóy Attila romániai szenátor egyaránt felfedi vagyona eredetét és beszél a gazdagok felelősségéről is.

A Napi Gazdaság kiadványát a műfaj hazai meghonosítója, Szakonyi Péter és munkatársai állították össze. A vagyonosok közé az elmúlt hat év szerkesztési elveinek megfelelően olyan magyar állampolgárok kerültek, akiknek vagyona tiszta eredetű és transzparens.

"A 100 leggazdagabb" holnaptól kapható az újságárusoknál, az összeállítás részleteiről itt, a Napi Online-on is részletesen beszámolunk majd.

A tíz leggazdagabb listája - kattintson ide!

Keletre tekintenek a legtehetősebb honfitársaink - kattintson ide!

A társadalomkutató véleménye: eljött a generációváltás ideje - kattintson ide!

Jegyzet a leggazdagabbakról - kattintson ide!

HOZZÁSZÓLÁSOK