Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Amint arról korábban a Napi Gazdaság Online is beszámolt, a Lidl Magyarország Bt. a 2011 márciusától 2012 márciusáig tartó üzleti évében 186,5 milliárd forint nettó árbevételt ért el, amely 10,7 milliárd forint, azaz mintegy 6 százalékos növekedést jelent a megelőző üzleti évhez képest - az idén március végén záruló üzleti évben is bővüléssel számolnak.

Üzemi tevékenységének eredménye 6,4 milliárd forintról 3,2 milliárdra csökkent, míg az adózás előtti eredménye az előző évi 9,5 milliárdos mínusz után 3,6 milliárdos veszteséget mutatott.

A cég a plázastop miatt nem juthat újabb építési engedélyhez, de a törvényi kereteken belül tovább próbálkoznak, hogy folytathassák az expanziót - írta az MTI érdeklődésére a társaság. A társaság csütörtökön nyitotta meg 26. budapesti - egyben 157. magyarországi - áruházát, a következő egységét pedig Győrben avatják. A győri áruház építési engedélyét még a törvény hatályba lépése előtt kapta kézhez a cég.

A Lidl Magyarországon 2004-ben jelent meg, akkor első logisztikai központját és 12 üzletet nyitott. Mára országszerte 157 áruháza, 3 logisztikai központja (Székesfehérvár, Hejőkürt, Szigetszentmiklós) és közel 3500 dolgozója van. A társaság több mint 200 magyar beszállítói partnerrel dolgozik, akik a értékesített volumen több mint felét szállítják. E
termékek döntő része számos európai Lidl áruház polcain is megtalálható - közölte a cég.