A Lidl közleménye szerint az élelmiszerkereskedelmi cég hangsúlyozza, hogy a Gropius Zrt.-vel áll szerződéses kapcsolatban és vele szemben teljesítette szerződéses kötelezettségeit. A letétbe helyezett összeg "a Gropius Zrt.-vel kötött vállalkozási szerződésből eredő elszámolás fedezetére és biztosítására szolgál" - olvasható a közleményben, amelyből kiderül az is, hogy a Gropius csődeljárás alatt áll.

A Lidl megjegyzi: értetlenül áll a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) demonstrációja előtt, hiszen teljesítette a kötelezettségeit a Gropius Zrt.-vel szemben.

A közleményben az élelmiszerkereskedelmi cég hangsúlyozza: "nyitott minden olyan törvényes jogi megoldásra, amelyben garantált, hogy nem kényszerül kétszeri teljesítésre. Amennyiben a jogi konstrukció biztosított, az elszámolás lezárultát követően a letét a vállalkozói díjra jogszerűen jogosult részére részben vagy egészben felszabadítható."

A VÉSZ által képviselt vállalkozók a napokban elmaradt fizetésükért tüntettek a Lidl szigetszentmiklósi logisztikai központja előtt.