A magyar kormány felkarolja a Wizz Airt

A Wizz Air Budapest-Baku járatot indít, a gépek hetente kétszer közlekednek majd, és évi harmincezer utassal számolnak az útvonalon.
Diószegi József, 2013. április 11. csütörtök, 15:30
Fotó: Napi.hu

Budapest-Baku járatot indít a Wizz Air június 17-től, kezdetben heti két alkalommal - jelentette be Váradi József, a Wizz Air Magyarország Kft. vezérigazgatója, aki lapunk érdeklődésére hozzátette: az említett heti két járattal évi harmincezer utasra számítanak, de amennyiben nagyobb érdeklődés lesz a járat iránt, akkor növelik a járatok számát, s így az éves utasszám is nőhet.

A bakui járattal 34-re gyarapodott azoknak a célállomásoknak a száma, amely elérhetővé vált Budapestről. Váradi arra számít, hogy Magyarország népszerű ponttá válik az azeriek számára, s a cégvezető abban is bízik, hogy Budapest az azeriek számára európai kapuvá válik.

Nijazi Szafarov, Azerbajdzsán gazdaságfejlesztésért felelős miniszterhelyettese kiemelte, hogy az új útvonal összeköttetést teremt a két ország üzleti szereplői között, növeli az áru- és utasforgalmat, és biztosítja a piaci versenyképességet.

Szijjártó Péter, külgazdasági államtitkár pedig arról szólt, hogy  Azerbajdzsán és Magyarország a közelmúltban légügyi megállapodást kötött, s ez tette lehetővé a bakui járat megnyitását. (Ezek az egyezmények a kölcsönösségre épülnek, vagyis a másik félnek is lehetősége van arra, hogy kijelöljön egy légitársaságot. Ezzel Azerbajdzsán nem kívánt élni - tette hozzá az államtitkár.

A kormány a keleti nyitásának jegyében fontosnak tartja, hogy minél szorosabbá fűzze kapcsolatát a kaukázusi köztársaságokkal, s ebből a szempontból is fontos a bakui járatnyitás - emelte ki Szijjártó.

A Wizz Air az elmúlt időben több keleti útvonalat is nyitott, s ennek során is reklámozza Magyarországot, ezért a közlejövőben egy háromoldalú (a Wizz Air, a kormányzat és Magyra Turizmus Zrt.) perspektivikus együttműködést hoznak tető alá, de ennek részleteiről nem beszélt Szijjártó.

Az államtitkár azt is elmondta, hogy április 22-én megnyitja Moszkvában megnyitja  a Magyar Kereskedőházat , s ekkor az orosz külügyminiszter-helyettessel folytatott tárgyalások fő napirendje lesz a Wizz Air orosz piacra lépésének megtárgyalása. (A Wizz Air már egy ideje megszerezte ehhez a magyar hatóságok hozzájárulását, de az orosz fél még nem lépett). Váradi az orosz sajtó spekulációjának nevezte azt, amely szerint a Wizz Air leányvállaltot alapítva jelenne meg Oroszországban. Elvileg erre lehetősége lenne, de az orosz szabályozási háttér ma korlátozza a cég piacra lépési ambícióit - hangsúlyozta Váradi.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2013.04.11 19:54

Nos a Malév helyett ide kellett volna azt a 100 milliárdot betolni.
Akkor lett volna egy normális versenyképes magyar légitársaságunk és egy csomó munkahelyünk.

Ehelyett egy irgalmatlan brutális veszteség, eltünt 100 milliárd (ami Ciproson landolt és persze most onnan is elloptak HIHI :-DDDD )
és egy totál lerágott csontváz ( az oroszlánok után a dögevő hiénák, majd a keselyük és végül a csótányaink hordták szét a koncot )
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

VoIe, 2013.04.11 16:20

A becsuletes magyar kormanyzat egyezseget kot a mocskos kapitalistakkal akik mogott raadasul felkutathatatlan spekulans milliardosok allnak? Hogy van ez narancsok?

Es mit keres Oszko Peter a Wizzairben???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Blama, 2013.04.11 15:51

Baltás-testvérek, gyertek szép hazánkba!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html