A magyar mérnökökben hisz a svájci nagybefektető

A svájci központú, gépipari és elektronikai rendszereket gyártó Phoenix Mecano Kecskemét Kft. 1,5 milliárd forint összegű kutatási, fejlesztési (k+f) pályázatot nyert, a fejlesztést 2014-ben valósítják meg – mondta Nagy Zoltán ügyvezető igazgató az MTI-nek.
Napi.hu, 2014. január 3. péntek, 07:36
Fotó: Napi.hu

A beruházás keretében több mérnököt vesznek fel, ami reményeik szerint minőségi változást hoz a cég jövője szempontjából. A hosszú távra tervezett fejlesztés erősíti a cég magyarországi jelenlétét - mondta az ügyvezető igazgató. A több mint ezer munkavállalót alkalmazó gazdasági társaság 2013-ban az előzetes tervekben szereplő 135 millió euró (40 milliárd forint) árbevételt ért el, idén néhány százalékos növekedésre számítanak.

Az alapításának 20 éves évfordulóját ünneplő kecskeméti leányvállalattal stratégiai megállapodást is kötött a magyar kormány.

A cég 2013-ban 2,5 milliárd forint összegben valósított meg különböző beruházásokat, amelyek részeként november 28-án adták át a különleges technológiával működő magas raktárt, valamint aláírták a stratégiai megállapodást. A beruházás az EU és a magyar kormány által támogatott pályázat keretében valósult meg, amelynek része volt a raktárépület mellett a technológia fejlesztése is, a 20 százalékos közvetlen támogatás mellett hasonló nagyságrendű fejlesztési adókedvezményt is kapnak, amelyet tíz év alatt tudnak érvényesíteni. A raktárban egy Magyarországon először alkalmazott, úgynevezett oxigenreduct rendszert valósítottak meg. Ennek lényege, hogy a raktárrészben alacsony szinten tartják az oxigén szintet, így égés nem alakulhat ki. A rendszert a tűzoltóság sem ismerte eddig, így az engedélyeztetési eljárások miatt az egész beruházás fél évet csúszott - mondta az igazgató.

A Phoenix Mecano svájci székhelyű technológiai vállalatcsoport gépipari, elektronikai rendszereket és mechanikai részegységek gyárt. A cégcsoport 2012-es árbevétele több mint 500 millió euró, dolgozói létszáma mintegy 5,7 ezer fő volt.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.01.03 18:07

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2014.01.03 08:03

Hát persze - magyar mérnökök.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html