A Magyar Telekom az első az elszámoltathatósági rangsorban

A Figyelő Top 200 kiadványban Magyarországon második alkalommal publikálták a hazai cégek elszámoltathatósági rangsorát, a győztes a Magyar Telekom lett.
NAPI Online, 2007. október 14. vasárnap, 12:18
Fotó:

A magyar elszámoltathatósági rangsor, angolul az Accountability Rating Hungary (ARH) azt méri fel, hogy a legjelentősebb magyar vállalatok a nyilvánosan, a vállalatok érintettjei számára elérhető információk alapján mennyire tartják fontosnak társadalmi, gazdasági és környezeti kihívásaik hatékony kezelését, hogyan építik be ezeket a szempontokat üzleti stratégiájukba, vállalatirányításukba - írja az MTI-Eco.


Az ARH 2007 lista első helyezettje a tavalyi évi rangsor után ismét a Magyar Telekom lett. A Magyar Villamos Művek idén helyet cserélt a Mollal, így egy helyet javított tavalyi helyezéséhez képest. A Mol a harmadik helyre került.


Az értékelésben az idén először részt vevő cégek közül az Állami Autópályakezelő Zrt. érte el a legjobb teljesítményt, a lista ötödik helyén szerepel. A tavalyi értékelés óta a legnagyobb mértékben a CIB Bank teljesítménye javult, köszönhetően annak, hogy a pénzügyi szektorból elsőként fenntarthatósági jelentést hozott nyilvánosságra.

HOZZÁSZÓLÁSOK