A Magyar Telekom megvásárolta a Dataplex Kft-t!

A Magyar Telekom hitelből veszi meg - 5,1 milliárd forintért - a magyarországi informatikai kihelyezés (IT outsourcing) piacán tevékenykedő Dataplex Kft-t - adta hírül a társaság közleménye a BÉT honlapján.
NAPI Online, 2005. december 13. kedd, 08:56

A Magyar Telekom tegnap aláírta a Dataplex Kft. 100 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról szóló szerződést. A vételár, a jelenlegi nettó hitelállomány alapján 5,1 milliárd forint. A csoport továbbá átvállalja a Dataplex 230 millió forint jelenértéku eszközlízing kötelezettségét is.

A Dataplex Kft. 18 alkalmazottat foglalkoztat, 2005-re tervezett bevétele 1,3 milliárd forint körül várható, ami a következő években a kapacitás kihasználtság emelkedésével párhuzamosan növekszik majd. Az MTelekom hosszabb távon a vezetékes iparág EBITDA rátáját közelítő jövedelmezőséget várnak a szolgáltatástól. A Dataplex vételárát a rendelkezésére álló hitelkeretből történő lehívásokból finanszírozza a Magyar Telekom. A tranzakció lezárásához, amelyre a tervek szerint 2006 első negyedévében kerül sor, a szabályozó hatóság (GVH) jóváhagyása is szükséges.

HOZZÁSZÓLÁSOK