A lap csütörtöki számában Werli József, a Magyar Pékszövetség szakmai főtitkára azt mondta, hogy 250-300 albán pékség van Magyarországon, de piaci részesedésük nagyságáról nem tudott beszámolni. Ez "nem jelentene semmiféle problémát, amennyiben ezek a társaságok is betartanák a hazai pékségekre vonatkozó higiéniai, technológiai és munkaügyi szabályokat" - írta a Magyar Nemzet.

A Magyar Pékszövetségnél úgy tudják, hogy a hazai élelmiszer-biztonsági és munkaügyi hatóság szakemberei tavaly célzott ellenőrzéseket tartottak az albán pékségekben, de ezt a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal a Magyar Nemzetnek nem erősítette meg. Magyarországon megközelítőleg 1300 pékség található, ebből 1000-1050 a magyar vállalkozás. Ezen felül mintegy 1800-2000 látványpékség is működik.

Werli József beszámolt arról is, miután a sütőipari vállalkozások költségei tavaly folyamatosan emelkedetek, előreláthatólag drágul majd a kenyér és más sütőipari termékek ára, de a változás mértéke és időpontja a vállalkozások és kereskedők közötti megállapodástól függ.