A második félévben pöröghet fel igazán a csok (MKB)

Az MKB Bank valamennyi fiókjában teljes körű csok (családi otthonteremtési kedvezmény) ügyintézéssel várja ügyfeleit. Az új, megváltozott feltételek szerinti állami támogatás, kamattámogatott hitel, illetve adó-visszatérítésit támogatás iránti kérelmet valamennyi fiókban január 11 óta lehet benyújtani - tudtuk meg a pénzintézettől.
Napi.hu, 2016. január 22. péntek, 18:09

A régi, tavaly júliustól élő csok-konstrukcióra egyértelműen visszafogottabb volt az érdeklődés, mint amekkorát most tapasztalunk az új verzió kapcsán - számoltak be a banknál. Tavaly jellemzően használt lakás vásárlására vették igénybe az ügyfelek a támogatást.

Az új, kibővített csoknál a hitelbírálati és szerződéskötési folyamatot, valamint a folyósítási feltételek teljesítését követően azonnal kezdődik a folyósítás. Ennek várható időpontja a teljes körűen befogadott kérelmektől, valamint a hitelcéltól függ - magyarázták  a banknál.

A otthonteremtés programmal kapcsolatos érdeklődés kezdetben vidéken volt élénkebb, főleg a dunántúli és keleti országrész bankfiókjaiban, de mára kiegyenlítődött, Budapesten is folyamatosan nő. A telefonos ügyfélszolgálathoz befutó hívások száma - a napi átlagos értéket alapul véve - 25 százalékkal emelkedett, gyakorlatilag kizárólag a csokkal kapcsolatos érdeklődés hatására - foglalja össze eddigi tapasztalatait Bartha Ákos, az MKB Bank retail területének ügyvezető igazgatója.

A finanszírozási forrásoknál még pontosítás alatt van a csok és a hitelezhetőségi arányok meghatározása.

A csok igénylési feltételeinek könnyebb átláthatósága céljából az MKB egy microsite-tal készült. Ez tulajdonképpen egy kérdőív, egy "kérdésfa", amelynek segítségével ügyfeleink pár lépésből, pár kattintással megtudhatják, hogy jogosultak-e a csokra.

Az MKB Bank több milliárd forintos állományra számít 2016-ban, az év második felében felgyorsuló igénybevételi ütemmel - prognosztizálta Bartha.

HOZZÁSZÓLÁSOK