Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az újság értesülése szerint a tárgyalások nagyon előrehaladott állapotban vannak, a megállapodás már aláírásra kész.

A Slovnaft - szintén a lap szerint - ugyanakkor érdeklődik a Ceská Rafinérská vegyipari vállalat részvényeinek egyharmada iránt is. Ez a részvénycsomag ugyancsak az Agip hálózatot működtető ENI tulajdonában van. Az Unipetrol Holding kezében lévő Ceská Rafinérskához az észak-csehországi Litvínov és Kralupy nad Vltavou városokban működő két kőolajfinomító tartozik. Ebben az esetben a tárgyalások lezárása még messzebb van, mert nem tudni, hogy a többségi tulajdonos Unipetrol élni fog-e az elővásárlási jogával.

Az értesülések megerősítését firtató kérdésre az ENI lapzártáig nem válaszolt a Lidové Novinynek. "Kósza híreket nem kommentálunk" - mondta Anton Molnár, a Slovnaft szóvivője.

A Lidové Noviny kifejti: a jövőre nagyszabású átalakulásra kell számítani a csehországi üzemanyag-piacon. Amennyiben az összesen 124 Agip benzinkút a Slovnaft tulajdonába kerül a Mol leányvállalatának majdnem 300 üzemanyagtöltő állomása lesz, és ezzel a cseh Benzina társaság után a második helyre kerül a piacon.

A Slovnaft eredetileg alig háromtucat benzinkúttal rendelkezett Csehországban, de tavaly 125 Pap Oil üzemanyagtöltő állomást vett. A Slovnaft akkor közölte, hogy tovább kívánja növelni részesedését a cseh üzemanyagpiacon.