A Mecsekércnek milliárdos üzletet hoz a vörös iszap

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) nettó 29,24 milliárd forintért a Mecsekérc Környezetvédelmi Zrt.-t bízta meg a Mal Zrt. ajkai vörösiszap-tározójának gátszakadása okozta károk mentesítésével kapcsolatos feladatok ellátásával.
NAPI, 2010. november 10. szerda, 04:00
Fotó:

A céggel egyedüli ajánlattevőként, hirdetmény közzététele nélküli közbeszerzési eljárás keretében, október 27-én állapodott meg a VM, a tervezettnél 242 millió forinttal magasabb keretösszegben. A cég a munkákba 42 százalékos arányban von be alvállalkozókat - derül ki a VM közbeszerzési hirdetményéből.

A Mecsekérc korábbi vezérigazgatója, Varga József október 19-i hatállyal azért mondott le posztjáról, mert a katasztrófavédelmi kormánybiztos az állami felügyelet alá vont Mal termelésfelügyelőjévé nevezte ki. A Mecsekérc feladata egyebek mellett az iszap, a szennyezett talaj és növényzet begyűjtése, letermelése, tárolása és kezelése, tárolódepók építése, porzásmentesítés, vízminőségi és geodéziai vizsgálatok elvégzése.

A pécsi székhelyű cég tulajdonosa az MNV Zrt., a Mecseki Ércbányászati Vállalat jogutódjaként működik, környezetvédelmi, földtudományi, geotechnikai feladatok ellátásával, köztük veszélyeshulladék-tárolók tervezésével és kivitelezésével is foglalkozik. Tavaly elért 6,6 milliárd forintos nettó árbevétele egymilliárddal haladta meg a 2008-ast, nyeresége 220 millió forint volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Rodian, 2010.11.10 09:11

Még a katasztrófákon is keresnek a csókosok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html