A NAV listára veheti a szenvedélybetegeket

A kaszinóba járás korlátozásáról szóló rendelettervezet szerint a NAV-nak nemcsak nyilvántartást kell vezetnie a játékfüggőkről, de még 24 órás telefonvonalat is kell működtetnie.
MTI, 2015. szeptember 16. szerda, 08:53
Fotó: Napi.hu

Elkészült a kaszinóba járás korlátozásáról szóló kormányrendelet tervezete a kaszinóba járás korlátozásáról. A dokumentumban az is szerepel, hogy a játékadó három százalékát addiktológiai ellátás fejlesztésére kell fordítani - írta a Magyar Hírlap.

A tervezet szerint az adóhatóságnak nyilvántartást kell vezetnie a korlátozás alá eső, jórészt kóros szenvedélybetegségben szenvedőkről. Emellett az adóhatóságnak a hét minden napján 24 órában működő, ingyenesen hívható telefonvonalat kell fenntartania.

A személyes azonosításhoz kötött játékfajták, így a kaszinó, a kártyaterem, a távszerencsejáték és az online kaszinójáték esetében "a szervező a játékos azonosítása során a játékosvédelmi nyilvántartás adatait elektronikus úton lekérdezi, és a sérülékenynek minősülő játékos részére belépést nem biztosíthat".  Rögzítenék azt is, hogy a szerencsejáték-szervező köteles figyelmeztetni a túlzásba vitt szerencsejáték ártalmaira, valamint a szenvedélybetegség kialakulásának veszélyeire. A lap információi szerint a kabinet még nem tárgyalt a dokumentumról.

HOZZÁSZÓLÁSOK