A Pápai Húst is megveszi Mészáros Lőrinc?

Felkereste az elmúlt napokban Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester a felszámolás alatt, illetve értékesítés előtt álló pápai húsfeldolgozót – értesült az agrárszektor.hu.
portfolio.hu, 2016. március 31. csütörtök, 17:26
Fotó: Napi.hu

Az elmúlt napokban a felszámolás alatt álló pápai húsfeldolgozónál tárgyalt Mészáros Lőrinc - tudta meg húsipari forrásokból az agrárszektor.hu. Ágazati szakértők nem tartják kizártnak, hogy az egyre nagyobb agrárgazdasági befektetővé váló felcsúti polgármester a pápai húsipari eszközvagyonra ajánlatot tehet.

Újabb húsipari kapacitások megvásárlása elvileg illeszkedhet Mészáros Lőrinc agrárstratégiájába, mivel az érdekeltségébe tartozó Búzakalász 66 Felcsút Kft. nagyüzemi sertéstartással is foglalkozik, illetve a Búzakalász a tulajdonosa a felcsúti Bakony Hús Kft.-nek is, amely a Veszprém-Szabadságpusztán fekvő húsfeldolgozót üzemelteti.

A Pápai Hús felszámolást végző Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. a cégcsoport valamennyi vagyonelemének egybeni értékesítésére idén írt ki 4,5 milliárd forintos pályázatot, amelynek határideje március 31-én jár le. Korábban húsipari berkekben felmerült, hogy egy kínai-tajvani érdeklődő is a lehetséges ajánlattevők között szerepelhet.

Iparági szakértők szerint mindenesetre lehetséges befektető(ke)t sejtethet a háttérben, hogy a felszámoló a napokban előzetes értesítést küldött több mint 800 munkavállalónak fennálló munkaviszonyuk megszüntetéséről. Az új munkajogi szabályok szerint ugyanis munkaviszonyukat előbb fel kell bontani ahhoz, hogy egy új tulajdonos velük újabb munkaszerződést köthessen - jegyzi meg az agrárszektor.hu.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

konrada, 2016.04.01 12:23

@v69zsolt:
...ha új konkurenciáról kérdik a régieket, akkor a válasz boritékolható.
...egy nagy cégnél nem a termékhez,hanem az üzlethez kell érteni, nem véletlen, hogy a nagy húskombinátok általában nincsenek szakmai kezekben... (S általában is igaz ez bizonyos méret felett...)

...az más kérdés, hogy mindezek igazak-e Mészárosra, vagy csak egy stróman....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

v69zsolt, 2016.04.01 00:44

@Tiszapart: Maga egy idióta seggnyaló!!! Kérdezze meg a klímával foglalkozó(t) cégeket, hogy mi a véleményük Mészáros Lőrincről mióta beszállt a klíma bizniszbe?????
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2016.03.31 22:07

@Tiszapart: Bruhahahhahahhaaaaa!!!

Azt a húskombinátot, amelyet sok más, a húshoz is értő nem tudott sikeresen működtetni, azt mészáros felvirágoztatja?!?!?!?!?!?!
Max, ha a már megszokott módszer jön:
- ha nemzethy a dohánypiac, akkor megemeljük az árrést
- ha nemzethy a gázpiac, akkor megemeljük az árrést
- ha nemzethy a húspiac, akkor megemeljük az árrést és csökkentjük az ÁFA-t.

Egyébként sok-sok új piacot kéne találniuk, mivel egy igazi, új, gazdaságilag sokkal hatékonyabban működtethető húskombinát lesz csányié. Mindkét cégnek kéne új piac. És a magyar belső piac túl kicsi mindkettőjük számára!

Szóval:
Bruhahahahahhahaaaaa!!!
A nemzethy gazdaság ugyanúgy halálra van ítélve, mint a szocialista!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

bethel, 2016.03.31 20:45

@Tiszapart: "Ha viszont Mészáros Lőrinc, ha övé lesz a pápai kombinát, és azt felvirágoztatja, "
Miért gondolja, hogy Mészáros Lőrinc mindenhez ért??
Miért gondolja, hogy egy ilyen polihisztor 2010 előtt kussban volt??
Meddig nem látja be, hogy a Fidesz csak pusztít??
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Tiszapart, 2016.03.31 20:21

Sajnos az a helyzet, hogy kapitalista társadalmat nem lehet tőkések, azaz vállalkozók nélkül üzemeltetni. Ha már ez így van, és az a cél, hogy legyen egy nemzeti burzsoázia, amely itthon teremt munkahelyet és nem viszi ki az országból a profitot, az nem is olyan nagy baj. Ha Mészáros Lőrinc talál piacot a termékeknek, és gazdaságosan tudja üzemeltetni a kombinátot, akkor biztosan tud valamit, amit Ön, kedves RealMan nem, és soha nem is fog megérteni. Mert az csak egy dolog, hogy egy vagyontárgyat megveszek, vagy megszerzek, ld. a szocik több ezer milliárdos lenyúlásához, de ez a vagyon már csak nyomokban van az akkori tulajdonosoknál, mert az üzemeltetéshez a piros tagkönyvből már nem lehetett információt szerezni. Szeretném jelezni, hogy a nagy Kennedy elnök annak idején szeszcsempészetből gazdagodott meg. A régi Magyarországon az udvari szállítók szerezték a zsíros üzleteket és építették Bécsben az új palotákat. És nem Londonban. Ettől persze még bármelyik oldalon álló vállalkozót lehet irigyelni, meg akár gyűlölni is, de az csak inkább amolyan géprombolás, dögöljön me a szomszéd tehene is. Azt gondolom, hogy a vállalkozóknak is van elegendő eszük, és az eltérő pártállásúak is leülnek egymással tárgyalni, ha az érdekük éppen úgy hozza. Ha viszont Mészáros Lőrinc, ha övé lesz a pápai kombinát, és azt felvirágoztatja, aKkor bizony meg fogom emelni a kalapomat. Még az is lehet, hogy egy ilyen kimenet az Ön nyugdíjának is jót fog tenni. Az államnak pedig az a dolga, hogy a verseny feltételeket minél átláthatóbban szabályozza.
Egyébként pedig úgy vagyok az ilyen ügyekkel, ha a baloldalnak, vagy az álbaloldaliaknak valami nem tetszik, akkor abban valószínűleg van fantázia. Egyébként meg nem érdemes halálra "nevetnie magát. Kár lenne önért.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html