Az elmúlt napokban a felszámolás alatt álló pápai húsfeldolgozónál tárgyalt Mészáros Lőrinc - tudta meg húsipari forrásokból az agrárszektor.hu. Ágazati szakértők nem tartják kizártnak, hogy az egyre nagyobb agrárgazdasági befektetővé váló felcsúti polgármester a pápai húsipari eszközvagyonra ajánlatot tehet.

Újabb húsipari kapacitások megvásárlása elvileg illeszkedhet Mészáros Lőrinc agrárstratégiájába, mivel az érdekeltségébe tartozó Búzakalász 66 Felcsút Kft. nagyüzemi sertéstartással is foglalkozik, illetve a Búzakalász a tulajdonosa a felcsúti Bakony Hús Kft.-nek is, amely a Veszprém-Szabadságpusztán fekvő húsfeldolgozót üzemelteti.

A Pápai Hús felszámolást végző Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. a cégcsoport valamennyi vagyonelemének egybeni értékesítésére idén írt ki 4,5 milliárd forintos pályázatot, amelynek határideje március 31-én jár le. Korábban húsipari berkekben felmerült, hogy egy kínai-tajvani érdeklődő is a lehetséges ajánlattevők között szerepelhet.

Iparági szakértők szerint mindenesetre lehetséges befektető(ke)t sejtethet a háttérben, hogy a felszámoló a napokban előzetes értesítést küldött több mint 800 munkavállalónak fennálló munkaviszonyuk megszüntetéséről. Az új munkajogi szabályok szerint ugyanis munkaviszonyukat előbb fel kell bontani ahhoz, hogy egy új tulajdonos velük újabb munkaszerződést köthessen - jegyzi meg az agrárszektor.hu.