A pénztárgépbizniszbe is beszállt Garancsi

Garancsi István, a Videoton FC többségi tulajdonosa tulajdonrészt szerzett a pénztárgépek online adóhatósági bekötésén nagyot szakító Mobil Adat Kft.-ben - adta hírül az Átlátszó.hu.
Napi.hu, 2014. szeptember 29. hétfő, 13:21
Fotó: Napi.hu

Garancsi István, a miniszterelnök közeli barátja augusztus végén többségi tulajdonrészt szerzett a NAV-hoz online bekötött pénztárgépekhez szükséges SIM-chipet forgalmazó és az adatszolgáltatáshoz szükséges távközlési szolgáltatást biztosító Mobil Adat Kft.-ben, derül ki a cégbírósági adatokból. Ez a nemrég alapított cég az online pénztárgépek bevezetésének egyik nagy nyertese, miután a Nemzetgazdasági Minisztérium olyan rendeletet alkotott, amely szerint csak olyan távközlési szolgáltató biztosíthatja a pénztárgépek adatkommunikációját, amely mindhárom magyar mobilcég hálózatát használhatja - írja az Átlátszó.hu.

A Mobil Adat Kft. gyártatja azt a SIM chipet, amellyel biztosítható ez a speciális adatátviteli kapcsolat - számolt be korábban a Népszabadság. A speciális SIM-kártyát a gépbe beforrasztva kell beépíteni, tehát kivehetetlen és kicserélhetetlen, a pénztárgép megvásárlásával a mobilnetet biztosító távközlési szolgáltató mellett is elkötelezi magát a kereskedő.

A kiterjedt céghálóval bíró Garancsi Istvánnak nem ez volt az egyetlen cégvásárlása a közelmúltban. A Napi.hu írt szeptember közepén arról, hogy Garancsi részesedést szerzett az utóbbi években jelentős állami beruházásokat - köztük az új Fradi-stadion építését - elnyerő Market Építő Zrt.-ben. Cégbirodalmát az államosítások is elkerülik: a takarékszövetkezetek közül az ő irányítása alatt álló Duna Takarék Bank Zrt. mentesült az "integráció" alól.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RonaGyuri, 2014.09.29 14:19

@Thubiso: pedig egyszerű Orbán pribékjei minél többet kereshessenek a bulin!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Thubiso, 2014.09.29 14:01

Meg tudná mondani valaki, hogy miért kell a pénztárgépszervizekbe vinni az online gépeket (k.b 20.000,-Ft) ellenőrzésre, ha a NAV naponta is ellenőrizheti a gépeket? Mert eddig minden évben vittük "kiolvasásra". s most is ezt kell tenni, csak nem szalagra, hanem valami chip-re.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html