A pénzügyi rezsicsökkentés folytatódik

A Giro Zrt. 2016. január 1-jétől tovább csökkenti a bankközi átutalások díjait, így a társaság által üzemeltetett Bankközi Klíringrendszer (BKR) tagjainak 11 forintot kell majd fizetniük az elszámolt átutalások után.
MTI, 2015. november 24. kedd, 17:28
Fotó: Napi.hu

A cég legutóbb 2015. január elsején hajtott végre jelentős díjcsökkentést, így az átutalások díjai összességében már 27 százalékkal lesznek alacsonyabbak a jegybanki tulajdonszerzés óta. (Az MNB 2014. július 8-a óta 100 százalékos tulajdonosa a korábban banki tulajdonban álló zrt.-nek).

A tulajdonosváltást követően, az MNB elvárásaival és terveivel összhangban, az új vezetés költségtakarékos gazdálkodásának eredményeképpen további lehetőség nyílt a fizetési műveletek díjainak csökkentésére, annak érdekében, hogy a lakossági és vállalati ügyfelek minél kedvezőbb feltételek mellett jussanak hozzá az elektronikus banki szolgáltatásokhoz. A díjcsökkentést az is segítette, hogy a gazdaság növekedésével párhuzamosan évről-évre nő az elektronikus úton lebonyolított fizetési műveletek száma - olvasható a közleményben.

A díjcsökkentést úgy sikerült elérni, hogy a Giro elkötelezett a hazai pénzforgalom hatékonyságának, az átutalások és beszedések számának további növelése mellett, és erre vonatkozóan több, a belföldi pénzforgalom megújítását célzó fejlesztés is folyamatban van, a társaság stratégiájának megfelelően. A díjcsökkentés kedvező hatással lehet a pénzforgalom hatékonyságára és az elektronikus fizetések számának további növelésére.

HOZZÁSZÓLÁSOK