Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kelet-ázsiai piacon bővíti exportját a Pick Szeged Zrt., már meglevő megrendelésein túl több mint száz tonnányi, a legszigorúbb japán minőségi előírásoknak is megfelelő virslit és más húskészítményt szállít idén a szigetországba - közölte a cég. Az erről szóló hosszú távú szerződést április végén írták alá, amikor magas rangú japán üzleti delegáció látogatott el a cég szegedi gyárába.

A megállapodás értelmében a virsli és egyéb húskészítmény Japánban üzletláncokban, pékségekben és szállodákban lesz kapható. Valamennyi termék új fejlesztés.

Hosszú előkészítő folyamat előzte meg az üzletkötést, az elmúlt egy esztendő során többtucat termékmintát készítettek - mondta Kovács László, a Pick Szeged Zrt. elnök-vezérigazgatója. Az üzlet a Pick immár három éve működő tokiói képviseleti irodájának segítségével jött létre. A japán tapasztalatokat felhasználva tavaly a cég megnyitotta irodáját Hongkongban is, és komoly partnerkapcsolatot alakított ki Szingapúrban.

A vezérigazgató tájékoztatása szerint a közeljövőben Dél-Koreába és a Fülöp-szigetek boltjaiba is kerülhetnek majd a Pick termékeiből.