BUX
36940

A posta cége látja el a takarékszövetkezeti integráció nagy részének értékszállítását

A Magyar Posta csoport tagja, a JNT Security Kft. láthatja el a takarékszövetkezeti integrációban részt vevő szervezetek jelentős részének értékszállítási feladatait - közölte a Magyar Posta és a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (Takarékbank). Az integráció egyebek mellett a hitelezési aktivitás növelését, a vidék pénzügyi infrastruktúrájának fejlesztését segíti.

MTI, 2015. április 1. szerda, 20:45

A tájékoztatás szerint a Takarékbank 40, az FHB Jelzálogbank Nyrt. 10 százalékos tulajdonrészt vásárolt a JNT Security Kft.-ben március 31-én, egyben hosszú távú szolgáltatási szerződést is kötöttek. A JNT meghatározó és legnagyobb tulajdonosa továbbra is a Magyar Posta csoport marad 50 százalékos részesedéssel - írják.

Az együttműködés eredményeként a JNT láthatja el a jövőben a Takarékbank és az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. teljes hálózatának értékszállítási és értékfeldolgozási feladatait, valamint az integrációban résztvevő takarékszövetkezetek jelentős részének hálózatában is a JNT végezheti majd az értéklogisztikai tevékenységet.

Mint írják, ez a jelenlegi több mint ezer, a JNT által kiszolgált szállítási ponton túl közel kétezer új szállítási pontot jelent, valamint érinti a pénzügyi szolgáltatást végző bank- és takarékszövetkezeti fiókhálózatot és az említett intézmények által üzemeltetett ATM hálózat egy részét.

A JNT értékesített részesedésének vételára független tanácsadó által elkészített cégértékelésen alapul, az adásvételi tranzakciók zárására még 2015 első félévében sor kerül.

A JNT budapesti székhelyen található központja mellett 13 telephellyel rendelkezik, amely révén országos lefedettségű készpénzszállítási és értékfeldolgozási logisztikai hálózatot üzemeltet, és a Magyar Posta mellett már eddig is több nagyvállalat, így például a Szerencsejáték Zrt., a MÁV Start Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. számára is nyújt értéklogisztikai szolgáltatásokat - olvasható a tájékoztatásban.