A Quaestor-ügyben 11 gyanúsítottat talált a rendőrség

Lezárta a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda a Quaestor-ügy csalási szálában, 11 gyanúsítottal szemben javasol vádemelést - írja a Népszabadság.
MTI-Eco, Napi.hu, 2016. január 21. csütörtök, 08:32

Lezárult a Quaestor-ügy nyomozása, 11 gyanúsítottal szemben javasolva vádelemelést. Célszerűségi és nyomozástechnikai megfontolásokból azonban a rendőrség már korábban leválasztott öt önállóan is elbírálható cselekményt a csalás és más bűncselekmények miatt indult "fő ügyről". A Népszabadság érdeklődésére az ORFK azt közölte, a meglehetősen szövevényes ügy csalási szálának feltárásával végzett a nyomozóhatóság, és szerdán a keletkezett nyomozati iratokat vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek.

A fenti nyomozásból korábban elkülönített sikkasztás, pénzmosás, közokirat-hamisítás és hűtlen kezelés elkövetésének gyanújával indult eljárásokban a nyomozás még folyik. Még nincsenek gyanúsítottak, a rendőrség ismeretlen tettesek ellen nyomoz. Ennél többet a folyamatban lévő nyomozás sikere érdekében a rendőrség nem kívánt nyilvánosságra hozni. Nem közölték a 11 gyanúsított nevét sem, de kétség sem férhet hozzá, hogy a névsor élén Tarsoly Csaba neve olvasható - írja a lap.

HOZZÁSZÓLÁSOK