A Rába és a Volvo együttműködési megállapodást köt

Stratégiai buszpiaci együttműködési megállapodást ír alá ma a Volvo Bus Corporation és a Rába Járműipari Holding Nyrt.
MTI-Eco, 2013. február 12. kedd, 09:40
Fotó: Napi.hu

A megállapodást Stefan Guttman, a Volvo Bus Corporation európai üzletfejlesztésért felelős alelnöke és Pintér István, a Rába elnök-vezérigazgatója írja alá a Parlamentben. Az eseményen beszédet mond Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára és Ewa Björling, Svédország kereskedelmi minisztere.

A buszpiaci együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot még 2012 decemberében írta alá a két cég. Ekkor abban állapodtak meg, hogy közösen tekintik át a magyar buszpiaci igények kielégítésének lehetőségeit. Kiemelték: ha pozitív eredménnyel zárul a piac áttekintése, az együttműködésre vonatkozó szerződéseket már a jövő év első negyedévében megkötik.

A szándéknyilatkozatban felvázolt konstrukció alapján az ipari kooperáció a Rába főegységei és a magyar beszállítói alkatrészek széleskörű alkalmazása mellett valósulhat meg, valamint a Rába és más magyarországi cégek felhasznált termékei bekerülnek a Volvo globális beszerzési programjába.

A Rába és a Volvo együttműködése több mint két évtizedre nyúlik vissza, a győri székhelyű társaság futómű-komponenseket szállít a svéd gyártó prémium kategóriás tehergépjárműveihez.

HOZZÁSZÓLÁSOK