A rendőrség csavarta le a rádiót

A rendőrség fellépésére van szükség amiatt, hogy két adó szól a budapesti 88.1 MHz-es frekvencián: a Rise FM, valamint a hatósági engedéllyel is rendelkező Pont FM.
Novák Csaba, 2009. augusztus 24. hétfő, 15:41

A Nemzeti Hírközlési Hatóság már megpróbált érvényt szerezni az adást megszüntető jogerős döntésnek, ám a Citadelláról sugárzó Rise FM emberei megakadályozták a hatóságot abban, hogy lekapcsolja a rádiót.
A jogerős rádióengedély nem a RiseFM Kft. nevére szól, így a rádió törvénytelenül működik - közölte Márton György, a hatóság szóvivője. Mivel a rádió lekapcsoláas mindeddig nem történt meg, a hatóságnak - rendőri segítséggel - kellett kikényszerítenie a jogkövető magatartást a Rise FM részéről.
A Rádió Infórum Kft.-t, amely az érintett frekvencián jogosult műsort sugározni, tavaly év végén adták el a Rise FM Kft.-nek. Később a felek között jogvita alakult ki, aminek végén a korábbi eladók, élve visszavásárlási jogukkal, visszavették a céget. Az MTI értesülései szerint ezt a fővárosi Cégbíróság május közepén jogerősen bejegyezte, s ezzel a RiseFM tulajdonosai elvesztették a jogukat a megvásárolt cég és frekvenciahasználat felett.
Ezt követő a hatósági eljárás során az NHH jogerősen kimondta, hogy újra a régi tulajdonosok dönthetnek a sugárzásról, mivel övék a jogosultság.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Adama123, 2009.08.24 16:39

Nem tudom honnan szedtétek ezt a hírt, de itt még mindig szól a rizs fm. Minden más helyen azt írják hogy az NHH a napokban fogja csak a rendőrség segítségét kérni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Adama123, 2009.08.24 16:38

Nem tudom honnan szedték ezt, de itt még mindig szól a rizs fm. Mindenhol azt írják hogy az NHH a napokban fogja csak a rendőrség segítségét kérni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html