A Reneszánsz újítja fel a Kerepesi temető sírköveit

Egyedüli ajánlattevőként a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. és a Forlana Flow Kft. újíthatja fel a Fiumei úti (Kerepesi) valamint a mellette lévő Salgótarjáni utcai zsidó temetőt 2 milliárd 307 millió forint keretösszeg erejéig.
Németh Géza, 2017. június 23. péntek, 14:55
Fotó: MTI/EPA

A június 6-án aláírt szerződésről az ajánlatkérő Nemzeti Örökség Intézete tett közzé tájékoztatót a Közbeszerzési Értesítőben. A két temető területe mintegy 60 hektár. A feladatok között szerepel a síremlékek felületvédelme, felújítása, restaurálása, továbbá a két temető karbantartása és fenntartása is.

A Reneszánsz Zrt. 2006 óta működik a jelenlegi cégformában, de régóta jelen van a köfaragó iparban. Ez a cég újította fel - egyebek mellett - az Országházat, a Szent István Bazilikát, továbbá a New York palotát és a Gresham-palotát is.

A Céginfo.hu adatai szerint a Reneszánsz múlt évi árbevétele 961 millió forint volt. Ez a cég az utóbbi időkben nem nyert jelentősebb közbeszerzésen. A Forlana Flow Kft 2012 óta működik, a tevékenységei között szerepel - egyebek mellett - a zöldterületek gondozása is.

HOZZÁSZÓLÁSOK