Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hitelintézet azért adta ki ezzel kapcsolatos közleményét, mert csütörtökön több sajtóorgánumban is megjelent az a hír, hogy a Sberbank várhatóan kivonul a magyarországi pénzpiacról.

A Sberbank Magyarország közleménye szerint a hitelintézet tevékenységének javuló eredményeit mutatja az, hogy 2015. első félévében jelentősen nőtt a bank kamatbevétele a kis- és középvállalkozói (kkv) üzletágban, illetve még nagyobb volt az állomány bővülése a lakossági hitelkihelyezések terén az előző év azonos időszakához viszonyítva. (A bank egyelőre konkrét állományadatokat nem közölt.)

Hangsúlyozzák: a Sberbank a jövőben is rendben teljesíti az ügyfelek szembeni kötelezettségeit. A Sberbank Magyarország Zrt. a Sberbank Europe AG leányvállalata, lakossági-, mikro-, kkv- és nagyvállalati ügyfeleknek nyújt teljes körű banki szolgáltatást Magyarországon. A bank 1993 óta működik sikeresen a magyar piacon. A bécsi központú Sberbank Europe csoport Európa 11 piacán van jelen: Ausztriában, Bosznia-Hercegovinában (Szarajevóban és Banja Luka-ban), Horvátországban, Csehországban, Magyarországon, Szlovákiában, Szlovéniában, Szerbiában, Ukrajnában és Németországban.