Kisteleki István MLSZ-elnök azt követően döntött így, hogy a szövetség jogi bizottsága a Digi TV-ével egyenértékűnek minősítette a Sport Tv ajánlatát. Kisteleki ugyan már aláírta a szerződést, ezt azonban ma délután a MLSZ elnökségének és a Magyar Hivatásos Labdarúgó Ligának (MHLL) - mint a Futball Duó Kft. 90 százalékos tulajdonosának - is jóvá kell még hagynia.

Az elnökségi ülést megelőzően Kisteleki azért írhatta alá a szerződést, mert erre legutóbb már megkapta a felhatalmazást, egyetlen feltétellel, a jogi bizottság jóváhagyásával.

Az MLSZ június 25-én elfogadta a Digi TV NB I-es mérkőzésekre vonatkozó közvetítési ajánlatát, a Sport TV pedig július 4-én jelezte: él opciós jogával és vállalja ugyanazokat a feltételeket. Bár Kisteleki ezt követően úgy nyilatkozott, hogy már csak a formális döntés van hátra, az MLSZ július 9-i ülésén nem azonban nem született határozat. A problémát az okozta, hogy a Digi TV ajánlatában Digi előfizetési csomag is szerepelt juttatásként, s azt a sajátjában UPC-s csomagra cserélte a Sport TV, s felmerült, hogy a kettő egyenértékű-e.
Az MLSZ-elnök szerint a mostani szerződés révén, illetve az alapjogdíjat fizető Duna TV hozzájárulásával három év alatt hatmilliárd forinthoz jut a magyar első osztályú labdarúgás.