A Stadler 28 milliárdért szállítja a villamos-vonatokat

A Stadler spanyol cége, a Stadler Rail Valencia S.A.U nettó 91 millió 80 ezer euróért - mintegy 28 milliárd forintért - szállítja a Szeged és Hódmezővásárhely közötti tram-train összeköttetéshez a vonatokat.
Németh Géza, 2017. május 25. csütörtök, 16:46
Fotó: Napi.hu

A közbeszerzésről szóló eredményt az ajánlatkérő MÁV-Start Vasúti Személyszállító Zrt. csütörtökön tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben.

A MÁV-Start és a Stadler Rail Valencia S.A.U május 8-án kötötték meg a szerződést. Az eredetileg becsült ellenérték nettó 66 millió euró, azaz mintegy 20 milliárd forint volt.

A vonatok dízel-villamos hajtásúak és a szerződés nyolc plusz négy - opcionálisan lehívható - jármű szállítására szól. Ezeket is a szerződés végső határidejéig kell a gyártónak elkészítenie. További opció vonatonként egy darab kerekesszékkel is megközelíthető, zárt rendszerű wc felszerelése.

A Hódmezővásárhely és Szeged közti tram-train integrált villamos és nagyvasúti rendszer kialakítását uniós támogatással finanszírozzák.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2017.05.26 12:23

nem ennyiért szállítja, hanem ennyiért veszünk tőle, de neki állhatunk olcsóbbat keresni, vagy mészárostól vehetünk, vagy más korrumpáhatlja ragacsoskezü keresztényi kormányunkat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html