A Stadler motorvonatot szállítana a MÁV-nak

Érkezett ajánlat a MÁV-Start motorvonatok beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárására, amelynek beadási határideje csütörtökön 10 órakor járt le.
MTI-Eco, 2013. január 3. csütörtök, 15:45
Fotó: Napi.hu

A MÁV Zrt. egyelőre nem adott tájékoztatást a pályázók számáról, az MTI azonban megtudta, hogy a Magyarországon érdekeltséggel rendelkező vasúti járműgyártók közül a Stadler határidőre megtette ajánlatát, a Bombardier viszont nem indult a tenderen. A MÁV-Start Zrt. múlt év novemberében hirdetett nyílt közbeszerzési eljárást saját részre 42, a GYSEV számára 6 villanymotorvonat beszerzésére.

Az európai uniós közbeszerzési értesítőben tavaly novemberben közzétett ajánlattételi felhívás szerint a MÁV-Start számára 42 normál nyomtávú, egyáramnemű, legalább 50 százalékban alacsonypadlós elővárosi villamos motorvonat szállítására, üzembe helyezésére és kapcsolódó szolgáltatásokra szól. Az alkatrész utánpótlást 30 évig kell vállalnia az ajánlattevőnek. A GYSEV esetében 6 normál nyomtávú, egyáramnemű ugyancsak legalább 50 százalékban alacsonypadlós regionális villanymotorvonatot kell szállítani, a további feltételek azonosak a MÁV-Start vonatainál leírtakkal.

A kiírás szerint a járműveket 2015. szeptember 30-áig kell leszállítani. A beszerzést az Európai Unió és a magyar állam közösen finanszírozná a Közlekedési Operatív Program keretében.

HOZZÁSZÓLÁSOK