A szakma, ahol Magyarországon nincs nyáron szabadság

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KFDSZ) elnöke szerint az áruházláncoknál olyan önkéntes nyilatkozatokra kényszerítik a bolti dolgozókat, miszerint nyáron lemondanak azon törvény adta jogukról, hogy egyben, hosszabb időre igénybe vegyék a nekik járó szabadságot - írta a Magyar Idők hétfőn.
MTI, 2016. június 6. hétfő, 07:38
Fotó: Napi.hu

A lapnak Bubenkó Csaba, a KFDSZ elnöke azt mondta, a munkaerőhiány óriási terhet ró az áruházi alkalmazottakra, a láncoknak ugyanis nem sikerül a feladatoknak megfelelő arányban feltölteni az üres álláshelyeket. A versenyszféra nettó béreitől legalább tíz százalékkal elmaradó átlagos jövedelmek miatt továbbra is jelentős az elvándorlás a kiskereskedelemből, amelyet a szezonalitás is felerősít - tette hozzá.

A szakszervezeti vezető szerint noha valamennyi áruházlánc úgy döntött, hogy a törvény visszavonását követően él a vasárnapi nyitva tartás lehetőségével, a korábban a hét utolsó napján üzemelő boltok kétharmada mégsem nyitott ki azóta.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

foldnyuzo, 2016.06.06 11:27

"korábban a hét utolsó napján üzemelő boltok kétharmada mégsem nyitott ki azóta.korábban a hét utolsó napján üzemelő boltok kétharmada mégsem nyitott ki azóta."
Hát ezt meg honnét vette ez az okos? Szemenszedett hazugság, minden általam ismert lánc kinyitott még a CBA is.
Tényleg csukjanak be a boltok legyen nyári szünet, majd szögre akasszuk az állunkat evés helyett. Nem kötelező boltban dolgozni, lehet egy szereldében is egy szalag mellett!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Demeter222, 2016.06.06 08:22

Nem ez az egyetlen ágazat, ahol nincs nyáron szabadság. A biztonsági őröknél például sem nyáron, sem máskor nincs fizetett szabadság. Ennyit az alkotmányos jogokról.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html